Русия арестува един от своите матроси по улики за участие

...
Русия арестува един от своите матроси по улики за участие
Коментари Харесай

Москва арестува свой матрос за участие в заговор за украинско нападение на руски боен кораб

Русия арестува един от своите матроси по улики за присъединяване в скрит план за осъществяването на " терористично нахлуване " против военен транспортен съд от съветския Черноморски флот, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11297
ФСС разгласи, че хипотетичният скрит план е бил ориентиран против " транспортен съд, въоръжен с високопрецизни оръжия ". Щаб-квартирата на съветския Черноморски флот е на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година

Заподозреният е бил " вербуван от украинска разследваща работа " и е бил хванат с две самоделни бомби, сподели ФСС в своето изказване. Задържаният е обвинен и в издаване на съветски държавни секрети на Украйна.

Според ТАСС Федералната работа за сигурност на Русия е предотвратила опит на украинските спецслужби да провеждат терориристичен акт на кораба. Руската държавна организация показва и общата маса на конфискуваните експлозиви - един кг тротилов еквивалент.

Преди Русия повдигаше по-леки обвинявания против своите военнослужещи - като за дезертиране да вземем за пример. Обвиненията против този матрос обаче, който може да бъде измамен под отговорност и за тероризъм, държавна измяна, оповестяване на държавни секрети и нелегално владеене на избухливи субстанции, са извънредно тежки.

Изявлението на ФСС не дава повече детайлности по случая. Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери информацията посредством самостоятелен източник.

Междувременно държавните медии в Русия оповестиха по-рано през днешния ден, като се позоваха на ФСС, че двама хипотетични сътрудници на украинското разузнаване са наказани за шпионаж от съветски съд на 15 години затвор при непоколебим режим в наказателна колония. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР