Русенци алармират за нова ало измама, която точи поне 30

...
Русенци алармират за нова ало измама, която точи поне 30
Коментари Харесай

Нова измама: Спешно. Обади ми се

Русенци сигнализират за нова ало машинация, която точи най-малко 30 лв. от сметката на телефона

Каква е схемата – получава се СМС, в който обезпокоително се оповестява следното: "Спешно. Обади ми се ".

Номерът, на който би трябвало да се позвъни по неотложност, е чужд, само че мнозина могат да се заловен на въдицата, тъй като всеки има евентуално прочут в сложна обстановка или неволя и първосигнално може да си намерения, че е въпросният човек, който не може по някаква причина да написа от своя персонален номер, написа.

Според представени източници от мобилни оператори, тази скица е нов тип машинация. Ако действително се реализира позвъняване на посочения чужд телефонен номер, самото повдигане от другата страна се таксува за към 30 лева Телефонните мошеници наемали телефонни линии с в допълнение таксуване в страни като Албания и Македония.

Вероятно задачата на схемаджиите е да зарибят по-младите, които имат навика и могат да си четат СМС-ите, за разлика от възрастните, които елементарно падат в лапите на измамниците по добре познатите към този момент неистини за помощ за болен, привиден служител на реда и други

Припомняме, че през 2015 година зачестиха случаите на измами посредством СМС-и, реализирани от Конго, Нигерия, Украйна, Македония. Тогава в текста се съобщаваше за облага от 5000 $. В този сюжет измамниците печелеха от генериране на суми по сметките на клиентите, върнали позвъняване на посочения номер или изпратили малко известие. При тази машинация таргет групата на хванатите в клопката бяха най-вече възрастните.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР