Русенският университет участва в изграждане на иновативни лаборатории в азиатски

...
Русенският университет участва в изграждане на иновативни лаборатории в азиатски
Коментари Харесай

Русенският университет участва в изграждането на иновативни лаборатории в азиатски висши училища

Русенският университет взе участие в създаване на новаторски лаборатории в азиатски висши учебни заведения от три страни, оповестиха от висшето учебно заведение.

Преподавателски екип от катедрите "Телекомуникации " и "Автоматика и мехатроника " на висшето учебно заведение в Русе работи по план "ASEAN FACTORI 4.0. ". Партньори са три европейски висши учебни заведения - Русенският университет от България и два университета от Франция.

В консорциума са включени и седем азиатски университета - два от Тайланд, два от Камбоджа и три от Лаос. Продължителността на плана е три години, а задачата е рационализация на висшето обучение и въвеждането на образование в региона на промишлената автоматизация в Тайланд, Лаос и Камбоджа.

"В партньорство с френските университети преподавателите от Русенския университет ще вземат участие в основаването на новаторски образователни лаборатории по индустриални промишлени контролери, обучителен център и център за върхови достижения, които ще бъдат построени като разпределена инфраструктура към седемте азиатски университета ", осведомят от висшето учебно заведение в Русе.



В първата фаза на образование се възнамерява натоварен курс на преподавателите от азиатските университети в лабораториите на университетите в България и Франция. Във втората фаза ще се провеждат обучителни курсове както за локалните преподаватели, по този начин и на експерти от компании в новосъздадените новаторски лаборатории и в центъра за върхови достижения в азиатските университети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР