Русенският съд осъди дружеството ВиК“ да върне сумата от 1634,14

...
Русенският съд осъди дружеството ВиК“ да върне сумата от 1634,14
Коментари Харесай

Възмездие: След сметка от над 1 600 лв. за вода, мъж осъди ВиК

Русенският съд осъди сдружението " ВиК “ да върне сумата от 1634,14 лв. на мъж от село Червена вода, начислена без съображение като употребена вода за към месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мъжът и брачната половинка му живеели в къща в русенското село. Възрастното семейство отглеждало няколко кокошки, а в градината им имало малко цветя и зеленчуци. Нямали нито басейн, нито оранжерия.

Ежемесечно им бил осъществяван доклад на потребената вода, която била заплащана постоянно. Шокът обаче пристигнал на 1 ноември 2019 година, когато от ВиК – Русе издали фактура на мъжа за 1634,14 лв. за изразходени 1421 куб. м вода в интервала 17 септември 2019 година - 22 октомври 2019 година.

Собственикът заплатил сумата на 30 януари тази година с лихвата за забавянето, само че по-късно си потърсил правата в съда, уверен, че няма по какъв начин да изразходи толкоз огромно количество.

Назначената експертиза посочила, че механически не е допустимо да са доставени и потребени за 32 дни 1421 куб. м вода при съществуващата пропускателна дарба на водопроводната мрежа.

Районният съд в Русе постановил водното сдружение да върне парите на клиента, само че ВиК обжалвали и по този начин се наложило решението на магистратите в дунавския град да бъде доказано от въззивната инстанция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР