Русенският окръжен съд разгледа искане на местната Окръжна прокуратура за

...
Русенският окръжен съд разгледа искане на местната Окръжна прокуратура за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Русе задържа под стража български сутеньор, издирван в Кипър за дрога

Русенският областен съд прегледа искане на локалната Окръжна прокуратура за взимане мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с на 21-годишния А. В. от София, заяви Темида.

По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд – Никозия, с която се желае лицето да бъде арестувано и предадено по отношение на следствие за осъществени от него закононарушения на територията на Кипър.

Става дума за трафик и търговия с високорискови наркотични субстанции /кокаин/ и трафик на пълнолетно лице за полова употреба. За вменените на желаното лице закононарушения законът на молещата страна планува наказване отнемане от независимост за период до 25 години. Те съставляват закононарушения от общ темперамент и по законодателството на Република България.

А. В. към този момент е бил осъждан два пъти с влезнали в действие актове на българските съдилища за общо пет закононарушения също визиращи разпространяване на наркотични субстанции и присъединяване в основана с такава цел проведена незаконна група.

Съдебният състав, като съобразил всички показани доказателства и мнения решил, че настояването за задържане на А. В. е съобразено с условията на Закона за екстрадицията, както и че е налице годна ЕЗА.

Окръжен съд – Русе определил мярка за неотклонение задържане под стража, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето в производството по осъществяване на ЕЗА. Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР