Русенският окръжен съд остави в ареста Гарабед Веринян. 49-годишният бивш

...
Русенският окръжен съд остави в ареста Гарабед Веринян. 49-годишният бивш
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняем за убийство в Русе

Русенският областен съд остави в ареста Гарабед Веринян. 49-годишният някогашен джудист е упрекнат, че на 11 януари тази година дружно с Михаил Михов отвлича и убива собственичката на верига аптеки в крайдунавския град Еранухи Пехливанян. Двамата отмъкват от 57-годишната жена 65 000 лв., само че уплашени, че ще ги разпознае, лишават живота и ѝ захвърлят тялото ѝ в река Русенски Лом.

Обвиняемият смята, че след 5 месеца в ареста е потвърдил, че няма желание да се укрива от правораздаването. Той и юристът му Тервел Раев припомниха и неговата версия за случилото се, като обявиха пред съда, че той не е взел участие директно в убийството и в грабежа, а е бил принуден и застрашен от Михов да му спомага. Затова и бе поискано Веринян да бъде пуснат под домакински арест.

Окръжният арбитър Юлиян Стаменов окачестви настояването му за смяна на мярката като безпричинно. Магистратът регистрира, че измежду множеството към този момент дадени показания и направени експертизи липсват доказателства за невинността на Гарабед Веринян, като съществува и опция той да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Затова и беше доказана непрекъснатата му мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Постановеното може да се апелира в 3-дневен период в Апелативния съд във Велико Търново.

Окръжният прокурор Георги Георгиев удостовери, че има задоволително доказателства за присъединяване на Веринян в трите закононарушения, за които е упрекнат – похищение, обир и ликвидиране на Еранухи Пехливанян.

Той посочи, че досъдебното произвеждане е на заключителен стадий, като следва до няколко месеца да бъдат приключени спомагателните експертизи и да бъде импортиран обвинителният акт.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР