Русенският бизнесмен Пламен Бобоков призна в неделя, че е ходатайствал

...
Русенският бизнесмен Пламен Бобоков призна в неделя, че е ходатайствал
Коментари Харесай

Пламен Бобоков призна, че е ходатайствал за прокурор Николай Николов

Русенският предприемач Пламен Бобоков призна в неделя, че е ходатайствал за назначението на прокурор Николай Николов за областен прокурор на Русе, както и че е осъждал с президентския консултант Пламен Узунов решение на Върховен административен съд за анулация на заповед за възбрана за отплаване на задържания либийски танкер " Бадр ".

Бобоков, който дружно с брат си Атанас, е обвинен за присъединяване в незаконна скица за оставяне необезвредени рискови опасни след преработване на батерии, се снабди в петък и с обвиняване за търговия с въздействие.

Според прокуратурата русенският прокурор Николай Николов е желал Пламен Бобоков да лобира в негова изгода, като употребява контактите, които има на високо равнище.

" Става дума за посредничество за един извънредно заслужен, виновен и извънредно сериозен човек - прокурор Николай Николов, посредством мой другар, който е непосредствен до един от стълбовете на власт и въздействие. Да, явно не е сполучлив този лобинг, тъй като както виждате Николов не е областен прокурор, различен е индивидът " , сподели пред бТВ Пламен Бобоков, който сега е под домакински арест откакто бе освободен след второто му задържане поради неразбирателство с заплащането на гаранцията му, от 1 млн. лева

Според предприемача изборите на областен прокурор постоянно са предопределени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР