Русе е домакин на третото издание на симпозиума “Пролетни хирургични

...
Русе е домакин на третото издание на симпозиума “Пролетни хирургични
Коментари Харесай

Симпозиумът “Пролетни хирургични дни“ събира в Русе стотици лекари от България и още четири държави

Русе е хазаин на третото издание на симпозиума “Пролетни хирургични дни ”, в който ще се включат над 500 хирурзи от цялата страна. Участие в събитието ще вземат хирурзи и лекари от Узбекистан, Турция, Германия и Румъния, които ще показват своята работа и опит.

Форумът се провежда от Лечебни заведения “МЕДИКА ” и Русенския университет “Ангел Кънчев ” в интервала 29-31 март.

„ Пожелавам триумф на форума, както и на всеки от участниците да открие ентусиазъм, което да го води през провокациите в работата му отсега нататък “, сподели заместник-кметът Димитър Недев.

Преди старта на научните секции специфичен привет насочиха и ръководителите на симпозиума – основателят и притежател на лечебни заведения „ Медика “ проф. доктор Кирил Панайотов, д.м., ректорът на университета проф. доктор Пламен Кангалов, доктор Ивелин Йоцов, шеф на УМБАЛ „ Медика “, и регионалният шеф Данаил Ковачев.

Събитието е ориентирано към експертите по хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична и Лицево-челюстна), ортопедия и травматология, урология, неврохирургия и експерти по здравни грижи. Програмата включва тематики за най-новите технологии в оперативното и постоперативното лекуване и грижата за пациентите. Много изявени и млади експерти ще обменят опит в 96 отчета, които изпълват научната стратегия на форума.

Темата на третото издание на симпозиума е „ Хигургията - настояще и бъдеще “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР