Рурското дерби от 24-ия кръг на Бундеслигата между Шалке и

...
Рурското дерби от 24-ия кръг на Бундеслигата между Шалке и
Коментари Харесай

Дортмунд и Шалке врътнаха 2:2 в рурското дерби

Рурското дерби от 24-ия кръг на Бундеслигата сред Шалке и Борусия Дортмунд приключи без победител 2:2. „ Жълто-черните “ на два пъти повеждаха на „ Фелтинс Арена “ с голове на Нико Шлотербек и Рафаел Герейро, само че попадения на Мариус Бюлтнер и Кенан Караман донесоха точката на „ кралскосините “.

Така Борусия Дортмунд пропусна да се изравни с Байерн Мюнхен на върха във краткотрайното класиране и остава втори с 50 точки, против 52 за баварците. Шалке пък се отлепи от дъното и към този момент е на 17-о място с 20 точки, изпреварвайки Хофенхайм. С това тъждество бе комплициран завършек на серията от 8 следващи победи на „ жълто-черните “ в Бундеслигата.

Двубоят в Гелзенкирхен стартира равностойно, като първото по-сериозно състояние пристигна в 26-ата минута. Джуд Белингам разреши на Алекс Крал да му отнеме топката в центъра на терена. Последва контаратака, при която Михаел Фрей центрира по земя отдясно, само че ударът на Родриго Салазар мина около вратата.

„ Жълто-черните “ дадоха отговор с шут на Дониел Мален след половин час игра, само че Ралф Ферман се намеси прелестно и избави.

По-добрата игра на Борусия даде резултат в 38-ата минута, когато Рафаел Герейро пусна топката към Нико Шлотербек, който напредна към наказателното поле на Шалке и с шут по земя от към 25 метра порази вратата на отбора от Гелзенкирхен.

Тимът на Томас Райс потегли по-добре през второто полувреме и в 50-ата минута изравни. Фрей получи топката на дясното крило и я пусна паралелно на голлинията. На далечната греда Мариус Бюлтнер бе оставен самичък и от близко вкара гол.

След час игра Дортмунд направи бърза офанзива, при която Емре Джан изведе Рафаел Герейро вдясно от вратата. Португалецът влезе в наказателното поле и с мощен удар с левя крайник не остави шансове на Ферман – 2:1 за „ жълто-черните “.

Пет минути след гола хората на Един Терзич можеха да вкарат, откакто Мариус Волф откри Джейми Байноу-Гитънс, само че шутът на младока мина на сантиметри от левя непряк дирек.

Домакините обаче съумяха да матират отбраната на Дортмунд в 80-ата минута, когато Мариус Бюлтнер центрира добре отляво. В наказателното поле отбраната на гостите заспа и разреши на Кенан Караман да стреля с глава, пращайки топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Майер – 2:2.

В идващите минути мачът бе равносилен, като Дортмунд натискаше, до момента в който Шалке търсеше възможностите си на контраатаки.

В 88-ата минута Едер Баланта бе пропуснат в наказателното поле, само че мощният му шут бе избавен прелестно от Майер.

До края на мача Дортмунд опита да притисне своя противник в търсене на трите точки, само че се провали и по този начин бе комплициран завършек на серията на отбора от 8 следващи победи в Бундеслигата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР