Румен Радев с много силни думи по случай годишнината от

...
Румен Радев с много силни думи по случай годишнината от
Коментари Харесай

Антифашистът Вапцаров е мъченик на една кауза, която новите ревизионисти се опитват да изтрият от историята

Румен Радев с доста мощни думи по случай годишнината от кончината на Никола Вапцаров

Държавният глава взе участие във възпоменателното поклонение във връзка 80 години от убийството на Никола Йонков Вапцаров на мемориала " Гарнизонно стрелбище " в София, където огромният български стихотворец е разстрелян на 23 юли 1942 година дружно с Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов.

" Поетът надживя всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху неговия лиричен гений. Затова и стиховете му не остаряват, до момента в който тези на неговите хулители обременяват единствено личната им съвест. Антифашистът Вапцаров е страдалец на една идея, която в последните години новите ревизионисти се пробват да изтрият от нашата история. Затова са вандалските похищения против антифашистките монументи ", сподели в своето слово Радев.

Когато на всички места по света се надигат старите демони е значимо да почетем тези, които не пожалиха сили в битката с фашизма които умираха за свободата и мечтаеха за правдивост. Жертви на тази битка даже паднаха дами и деца и хиляди хора с достолепие. Никола Вапцаров е най-яркия образец на нещастието по какъв начин убиваме гения и да преследваме даже и паметта, продължи той.

В тази борба на терора против идеала, на посредствеността против идеала непроменяемо побеждава духа. Поклон пред почтените жертви и праведните борци срещи фашизма, приключи речта си президентът.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР