Румен Радев поднесе едностранно фактите в обръщението си към нацията,

...
Румен Радев поднесе едностранно фактите в обръщението си към нацията,
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Румен Радев се прояви като лидер на опозицията

Румен Радев сервира едностранно обстоятелствата в обръщението си към нацията, в случай че не знаех кой го е произнесъл, щях да го плана като водач на опозицията. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в изявление за бТВ по отношение на изказването на президента, който съзря стопански ползи в част от законовите текстове. В отговор на въпроса лобистки ли са законите, които гласоподава Народното събрание, тя отговори: „ Има обособени образци, които би могло да се позволява, че има такива закони, само че да се лепи етикет на цялата законодателна активност, която е транспарантна, е пресилена теза ".

Според нея Румен Радев е поднесъл „ едностранно " обстоятелствата в своето послание към нацията. „ Ако не знаех кой е произнесъл тези думи, щях да ги плана като водач на опозицията ", означи тя.

Цачева сподели още, че се чака през идната седмица Европейска комисия в новия си отчет по Механизма за съдействие и инспекция да похвали напъните на институциите у нас.

По мотив корупционния скандал в Държавната организация за българите в чужбина, Цачева разяснява, че още от момента, в който е поела поста, се работи по съответни проблеми, измежду които преди всичко е удостоверението за български генезис, което постоянно не може да стъпи на документални доказателства поради унищожаването на всевъзможни с това архиви в прилежащи страни.

Тя беше безапелационна, че не е политическа разпра уволнението на подалата голям брой сигнали за присъединяване на политици националисти в незаконни практики служителка в правосъдното министерство Катя Матева.

Цачева уточни, че инспекторатът на Министерския съвет е довел до образуването на дисциплинарно произвеждане поради изгубени преписки и 17 000 молби, оставени без последици. Освен това от ДАНС ѝ е бил лишен допускът до класифицирана информация, а прокуратурата ѝ е образувала досъдебно произвеждане.

Бонусите в Агенцията по вписванията

Блокиралият бизнеса у нас провал на Търговския указател не е задоволителна причина в администриращата го Агенция по вписванията да не си раздадат бонуси, изясни още Цецка Цачева.

„ Имаше срив, имаше рецесия във връзка с Търговския указател и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, само че останалите три регистъра на организацията работеха безпроблемно. След възобновяване на Търговския указател бяха положени невероятни старания да се навакса със закъснението, вписванията към този момент се правят в записания в закона период ", акцентира тя.
По думите ѝ сега върви инспекция на целесъобразността и законосъобразността на раздаваните
бонуси, като отчет по въпроса са чака в края на идната или началото на по-следващата седмица.

Пред медиите самата шефка на организацията Габриела Козарева не сподели къде в диапазона 700-3000 лева е личният й
бонус. Днес Цачева означи, че подчинената й има такова право. Тя добави, че Козарева е поела организацията „ в най-критичния миг " и свършеното в късия интервал „ заслужава да бъде оценено ".

На въпрос за какво България остана без Търговски указател, Цачева съобщи, че върви инспекция от способените служби. „ Имат законови периоди, уповавам се до края на годината инспекцията да бъде завършена ", изясни тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР