Румънското правителство обяви кредитна ваканция за физически лица и фирми.

...
Румънското правителство обяви кредитна ваканция за физически лица и фирми.
Коментари Харесай

За всички: Румънският кабинет обяви кредитна ваканция за 9 месеца

Румънското държавно управление разгласи кредитна почивка за физически лица и компании. С изключително разпореждане се позволява отсрочване заплащането на вноски по банкови заеми за интервал от девет месеца.

Съгласно изключителната разпоредба могат да бъдат разсрочени вноските на жители и бизнес, чиито междинни месечни разноски са се нараснали с минимум 25 %. Облекчената мярка важи за заеми, отпуснати до 30 април 2022 година Те се стопират по искане на кредитополучателя за интервал от най-малко един месец до най-много 9 месеца. Кредитополучателите могат да се възползват от отлагането на отговорностите за заплащане единствено един път за един заем.

Има и други ограничавания. Механизмът за прекъсване на вноските " може да бъде възложен единствено за заеми, при които не е записано просрочие през последните 6 месеца до датата на настояването за прекъсване на отговорностите за заплащане ".

Мярката се дава единствено на кредитополучатели, които са били финансово наранени от сериозната обстановка, подбудена от актуалната рецесия, се показва още в наредбата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР