Румънското МВнР протестира пред австрийската посланичка в Букурещ заради това,

...
Румънското МВнР протестира пред австрийската посланичка в Букурещ заради това,
Коментари Харесай

Румъния излезе с протест срещу Австрия заради Шенген

Румънското Министерство на външните работи стачкува пред австрийската посланичка в Букурещ поради това, че Виена е гласувала на съвещание на Съвета на Европейски Съюз по вътрешни работи и правораздаване против присъединението на Румъния към Шенгенското пространство.

Това се споделя в известие, публикувано от министерството.

„ Австрийската посланичка в Румъния беше извикана в Министерството на външните работи в четвъртък, където й беше обявена позицията на Румъния и митинга на външното министерство по отношение на неоправданата и неприятелска позиция на Австрия, която неизбежно ще се отрази на двустранните връзки “. В документа се отбелязва, че " този резултат е безусловно неправдив и лишен от всякаква справедлива мотивация. Позоваванията на австрийската страна на казуса с възходящия миграционен поток...са неприемливи, неточни и несправедливи, като се има поради, че всички данни, публично показани от Агенцията за граничен надзор на Европейски Съюз „ Фронтекс ”, ясно демонстрират, че през Румъния не минава миграционния маршрут от Западните Балкани, страната не е изправена пред миграционен напън и не е източник на вторична миграция “, акцентира румънското Министерство на външните работи, представено в локални и непознати медии.

„ Също по този начин беше изразен безапелационен митинг пред австрийската посланичка по отношение на обвиняванията на австрийските управляващи по отношение на така наречен напън върху австрийски компании (в Румъния), които са неприемливи, тъй като не дават отговор на действителността “, се споделя в известието.

БГНЕС прибавя, че в известието не се загатва името на посланичката Аделхайд Фоли, което няма по какъв начин да е инцидентно и цели да подчертае румънския негативизъм към решението на Виена. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР