Румънското министерство на външните работи съобщи, че военен самолет е

...
Румънското министерство на външните работи съобщи, че военен самолет е
Коментари Харесай

Румънски военен самолет евакуира 14 румънци и 4 българи от Кабул

Румънското министерство на външните работи заяви, че боен аероплан е евакуирал от летището в Кабул до Исламабад 14 румънски жители и четирима българи. Те са пристигнали в Букурещ със аероплан "Херкулес " на румънските военновъздушни сили, който е кацнал в "База 90 Отопени ".
В изказване късно нощес министерството прецизира, че различен румънски жител, чиновник на Организация на обединените нации, не е съумял да стигне до летището в Кабул от съображения за сигурност и сега се търсят други варианти с партньорски страни за неговата евакуация. Румънските управляващи показаха, че евакуираните лица са били посрещнати от личен състав на румънското посолство при идването си в Пакистан.
Това е третият евакуационен полет на румънските военновъздушни сили, които употребяват за задачата аероплан "С-130 Херкулес ".
Румънското външно министерство заяви още, че е "потвърдило и е открило контакт " с прочут брой афганистански жители, които са сътрудничили на румънските военни по време на задачата им в Афганистан и които са изразили предпочитание да бъдат евакуирани в Румъния.
Заради извънредно комплицираната обстановка от позиция на сигурността към летището в Кабул, нито един от тези афганистанци не е съумял да се добере до аерогарата. Министерството уточни, че продължава да търси варианти за евакуацията им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР