Румънското министерство на външните работи съобщи, че военен самолет е

...
Румънското министерство на външните работи съобщи, че военен самолет е
Коментари Харесай

Четирима българи и 14 румънци бяха евакуирани с румънски военен самолет

Румънското министерство на външните работи заяви, че боен аероплан е евакуирал от летището в Кабул до Исламабад 14 румънски жители и четирима българи, предадоха Асошиейтед прес и Аджерпрес.

В изказване късно нощес министерството посочи, че различен румънски жител, чиновник на Организация на обединените нации, не е съумял да стигне до летището в Кабул от съображения за сигурност, и сега се търсят други варианти с партньорски страни за неговата евакуация.

Румънските управляващи показаха, че евакуираните лица са били посрещнати от личен състав на румънското посолство при идването си в Пакистан.

Това е третият евакуационен полет на румънските военновъздушни сили, които употребяват за задачата аероплан С-130 Херкулес.

Румънското външно министерство заяви още, че е " удостоверило и е открило контакт " с прочут брой афганистански жители, които са сътрудничили на румънските военни по време на задачата им в Афганистан и които са изразили предпочитание да бъдат евакуирани в Румъния.

 Снимка: БТА/АР

Заради извънредно комплицираната обстановка от позиция на сигурността към летището в Кабул, нито един от тези афганистанци не е съумял да се добере до аерогарата. Министерството уточни, че продължава да търси варианти за евакуацията им.

Днес сутринта румънското външно министерство осведоми, че евакуираните румънски жители ще дойдат през днешния ден в родината със аероплан на румънските военновъздушни сили, съобщи Аджерпрес. В известието на румънското Министерство на външните работи не се показва дали с тях ще летят и българските жители.

 Снимка: БТА/АР
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР