Румънското министерство на отбраната съобщи, че изтегля войниците си от

...
Румънското министерство на отбраната съобщи, че изтегля войниците си от
Коментари Харесай

Румъния изтегли войниците си от Ирак

Румънското министерство на защитата заяви, че изтегля бойците си от Ирак на фона на ескалацията на напрежението в Близкия изток след убийството на иранския военачалник Касем Солеймани при въздушен удар на Съединени американски щати в Багдад, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

В разследване на решението, взето на срещата на Северно-атлантическия съвет на равнище посланици в понеделник, 6 януари, за краткотрайно прекъсване на задачата за образование на иракските войски на фона на ескалацията на напрежението в Близкия изток, министерството на защитата предприе нужните ограничения за преустановяване на задачите, реализирани от румънските военни, ситуирани в Ирак, заяви министерството.

Министерството прецизира, че с цел да се подсигурява сигурността на личния състав, 14-те румънски военнослужещи, намиращи се на задача в Ирак, ще бъдат преместени краткотрайно в друга база на обединението.

Според източници, представени от в. " Адевърул ", румънските военни са трансферирани в база на интернационалната коалиция за битка против " Ислямска страна " в Кувейт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР