Румънското министерство на образованието съобщи днес, че в пет окръга

...
Румънското министерство на образованието съобщи днес, че в пет окръга
Коментари Харесай

Учениците в пет окръга в Източна Румъния няма да учат в понеделник заради снежната буря

Румънското министерство на образованието заяви през днешния ден, че в пет окръга в източната част на страната учебните заведения ще бъдат затворени поради неподходящите метеорологични условия, заяви Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Учениците няма да вървят на учебно заведение на следващия ден в окръзите Браила, Констанца, Кълъраш, Галац и Тулча, където беше разгласен червен код за виелици и изобилен снеговалеж, осведоми министерството.

" Предвид неподходящите метеорологични условия, които доведоха до затваряне на някои пътища и спиране на електроснабдяването в обитаеми места в няколко окръга, с решение на окръжните комитети за изключителни обстановки по искане на окръжните учебни инспекторати и с утвърждението на Министерството на образованието в понеделник, 27 ноември, се прекратява образователната активност с физическо наличие в доуниверситетските образователни заведения в окръзите Браила, Констанца, Кълъраш, Галац и Тулча ", показва министерството.

По-рано телевизия Диджи 24 заяви, че образователните занятия във всички учебни заведения в източните окръзи Браила, Тулча и Галац са анулирани на следващия ден поради тежките зимни условия, заяви телевизия Диджи 24.

Метеоролозите оповестиха за през днешния ден червен код за виелици и изобилен сняг в шест окръга в страната - Браила, Яломица, Бузъу, Кълъраш, Констанца и Тулча. Съборени дървета блокираха придвижването, а голям брой обитаеми места останаха без електричество. 

Всички национални и окръжни пътища в окръзите Констанца, Тулча, Галац и Браила са затворени, а стотици водачи останаха блокирани в снега и потърсиха помощ, отбелязва малкия екран.

Затворени са и черноморските пристанища. Град Констанца остана без питейна вода поради спад в налягането във всички източници, които доставят града. 

По-късно беше разгласен червен код и за планинските региони на други шест окръга - Брашов, Вълча, Арджеш, Прахова, Дъмбовица и Сибиу, където скоростта напразно доближава 160 километра в час, заяви новинарският уебсайт Зиаре.

Министърът на вътрешните работи Каталин Предою насочи апел да се заобикалят пътуванията в идващите две денонощия в засегнатите от неприятното време региони.

" Специално апелирам тези, които възнамеряват да пътуват през идващите 24-48 часа, да останат на мястото си, в случай че се намират в регион, в окръг, където има въведени кодове и забрани ", сподели министърът, представен от уеб страницата Нюз.ро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР