Румънският външен министър Теодор Мелешкану заяви, че Румъния остава последователна

...
Румънският външен министър Теодор Мелешкану заяви, че Румъния остава последователна
Коментари Харесай

Румъния: Решението на САЩ за Йерусалим е окуражаващ елемент

Румънският външен министър Теодор Мелешкану съобщи, че Румъния остава поредна в позицията си във връзка с основаването на две страни - Израел и Палестина, и акцентира, че би трябвало да бъде открит директен разговор сред двете страни, а не да се прибягва към едностранни ограничения, които биха имали отрицателен резултат върху договарянията, заяви Аджерпрес.

" Позицията на Румъния е тази, която постоянно сме имали, и е обвързвана със основаването на две страни - Израел и Палестина, които да живеят в добросъседство и разцвет, като концепцията ни е, че това решение би трябвало да бъде открито по пътя на директния разговор сред заинтригуваните страни и в същото време считаме, че е добре да не се прибягва към едностранни ограничения, които биха могли да имат негативен резултат върху договарянията ", съобщи Мелешкану.

Румънският външен министър добави: " Решението на Съединени американски щати, съгласно мен, е окуражаващ детайл, защото президентът Тръмп дава явен сигнал, отвън въпроса за преместването на посолството, по отношение на желанието на Съединени американски щати да се намесят за намирането на решение ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи тази седмица, че Вашингтон признава Ерусалим за столица на Израел. Тръмп даде инструкции на Държавния департамент да стартира подготовка за пренасяне на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. В отговор палестинският водач Махмуд Абас съобщи, че това значи излизане на Съединени американски щати от мирния развой в Близкия изток./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР