Румънският президент Клаус Йоханис, който днес присъства на церемонията по

...
Румънският президент Клаус Йоханис, който днес присъства на церемонията по
Коментари Харесай

Клаус Йоханис за договора за нова Европа: Церемонията днес е важна за бъдещето на ЕС

Румънският президент Клаус Йоханис, който през днешния ден участва на церемонията по подписването на новия френско-германски контракт за съдействие, съобщи, че Румъния ще продължи да се бори дружно с Франция и Германия в укрепването на европейския план, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

На церемонията, която се състоя в западния немски град Аахен, Йоханис представляваше Румъния в качеството й на ръководител на Съвета на Европейски Съюз и произнесе тирада на немски език, откакто немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон подписаха документа.

Йоханис приветства подписването на контракта сред Франция и Германия и посочи, че той има значително значение за Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Румънският президент подсети, че Елисейският контракт, който стои в основата на Договора от Аахен, е утвърдил 18 години след края на Втората международна война френско-германското другарство и е направил вероятен " най-грандиозния интеграционен политически план в историята ", а точно основаването на Европейския съюз.

" В сегашния европейски подтекст укрепването на европейския план е нужда, чиято цел би трябвало да бъде единството и солидарността на страните членки. Церемонията, която се състои през днешния ден, е значима за съдействието сред Париж и Берлин, само че и за бъдещето на Европейски Съюз ", посочи президентът.

Той увери, че Румъния ще продължи да се бори дружно с Франция и Германия за консолидацията на европейския план и подсети, че стремежът към единение и единодушие е фундаменталната концепция, която направлява мандата на Румъния като ръководител на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР