Румънският омбудсман Ренате Вебер определи като несъразмерен и неподходящ“ новия

...
Румънският омбудсман Ренате Вебер определи като несъразмерен и неподходящ“ новия
Коментари Харесай

Румънският омбудсман защити здравните работници, които отказват ваксинация и тестване

Румънският омбудсман Ренате Вебер дефинира като „ диспропорционален и несъответствуващ “ новия законопроект, с който държавното управление на северната ни съседка желае да приключи трудовите правни отношения на здравните служащи, както и на заетите в обществените услуги, които отхвърлят имунизация или тестване за ковид, заяви Insider.

Законопроектът, показан от здравния министър Чеке Атила, планува да бъдат прекъснати трудовите контракти на здравните чиновници и на чиновниците в бранша на общественото подкрепяне (включващи грижи за възрастни хора, деца и  хора с увреждания), които откажат да се имунизират или да се тестват ежеседмично против Covid-19.
 Румъния вкарва нови ограничения за пътуващите от България Румъния вкарва нови ограничения за пътуващите от България
Румънските управляващи вкарват нови ограничаващи ограничения за пътуващите от България, считано от 00:00 ч. на 3 октомври 2021 година, неделя, след...

От края на предходната седмица румънското държавно управление вкара нови ограничавания, с цел да спре повишаването на броя на инфектираните с вируса, в това число наложително носене на маски на открити публични места, само че избра към този момент да остави учебните заведения отворени.

Броят на новоинфектираните с COVID-19 в Румъния доближи нови пикове, а отделенията за интензивно лекуване в цялата страна изчерпват потенциала си. Румъния е на предпоследно място по брой имунизирани в Европейския съюз, напомня изданието.

Достъпът до заведения за хранене, спортни зали, театри, кина и други закрити пространства е позволен при работа с половината от потенциала им и единствено за изцяло имунизирани или хора, които могат да потвърдят, че са преболедували.

 
 Румъния стачкува против ограниченията Румъния стачкува против ограниченията
Няколко хиляди души демонстрираха в събота в Букурещ, по апела на крайната десница против „ наложителната имунизация “, въп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР