Румънският министър на отбраната, Анджел Тълвар, обяви, че руските бойни

...
Румънският министър на отбраната, Анджел Тълвар, обяви, че руските бойни
Коментари Харесай

Кремъл с нова провокация: Руски ракети заплашват Румъния

Румънският министър на защитата, Анджел Тълвар, разгласи, че съветските бойни кораби изстрелват ракети, които целят места, намиращи се доста покрай Румъния. Това стана ясно от негово изявление по време на гала във връзка 50-годишнината от основаването на Първа бригада Ракети земя-въздух " Ген. Николае Даскалеску ", предава медийната организация Аджерпрес.

Министърът акцентира значимостта на Румъния като част от мощния военно-политически алианс в света и по какъв начин този статут дава " най-важните " гаранции за сигурността в цялата ѝ история. Той направи съпоставяне с трагичния опит на Украйна и акцентира, че защитата стартира от у дома.

Тълвар също показа за стратегиите за рационализация в региона на противовъздушната защита, в това число оборудването на Румънските военновъздушни сили с ракетни системи земя-въздух " Пейтриът ", което способства за сигурността на въздушното пространство на страната. Той разкри и за други значими стратегии в тази област, като да вземем за пример програмата SHORAD-VSHORAD (противовъздушна защита с дребен и доста дребен обсег), както и други вложения в техника и технология от последно потомство.

Тези старания имат за цел да обезпечат на Румъния равнище на защита, което е належащо, изключително в подтекста на сигурността в района, акцентира румънския министър на защитата.

За жал България съществено изостава от своята северна съседка. Надеждата е новият екип в министерство на защитата да обърне нещата в интерес на страната ни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР