Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну съобщи, че училищата в

...
Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну съобщи, че училищата в
Коментари Харесай

Румъния ще се опита да отвори училищата на 8 февруари

Румънският министър на образованието Сорин Къмпяну заяви, че учебните заведения в страната ще отворят порти "под една или друга форма " на 8 февруари, оповестява осведомителният уебсайт "Зиаре ", съобщи БНР.

"Ще успеем да отворим учебните заведения, това е надълбоко мое разбиране, на 8 февруари ", съобщи нощес пред телевизия Реалитатя министърът на образованието. "Или ще отворим всички учебни заведения, или ще успеем да отворим учебните заведения в зоните, където има ниско равнище на заболеваемост (от Covid-19) ", добави той. По думите му приоритет ще имат началните учебни заведения и детските градини, защото е известно, че в тях преподаването онлайн е по-трудно. Приоритет ще имат и 7-ите и 12-тите класове, поради националните изпити.

"Под една или друга форма ще успеем да отворим учебните заведения, това е моето разбиране. Образованието остава приоритет за това държавно управление ", уточни Сорин Къмпяну, който е част от държавно управление, встъпило в служба на 23 декември.

Потвърдените случаи на заразяване с новия ковид в Румъния набъбнаха през вчерашния ден до 658 958, в това число 4951 за денонощието. От затруднения, породени от заболяването, са умряли 16 410 румънци, по данни към 7 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР