Румънският лидер в сферата на здравните услуги MedLife обмисля възможностите

...
Румънският лидер в сферата на здравните услуги MedLife обмисля възможностите
Коментари Харесай

Румънски лидер в здравните услуги планира да влезе на българския пазар

Румънският водач в областта на здравните услуги MedLife обмисля опциите за агресия на бизнеса си в няколко прилежащи страни, в това число и в България, както и редица покупко-продажби на румънския пазар. По думите на основният изпълнителен шеф Михай Марку тези проекти влизат в тактиката на компанията за 2018 година.

" Предприели сме стъпки, с цел да проучим опциите за нахлуване в прилежащи страни, като България, Унгария и Сърбия. На първичния стадий желаеме да тестваме пазарите, тъй че няма да стартираме огромни планове. В взаимозависимост от развиването на бизнеса ни ще решим по какъв начин да действаме в бъдеще ", разяснява той в публично известие, представен от уеб страницата SeeNews.

Като част от бъдещите проекти от компанията плануват да се трансфорат в водачи при ядрено-магнитния резонанс. В допълнение от MedLife ще търсят евентуални благоприятни условия за придобивания в Румъния.

" Ние ще продължим да разширяваме своите продажби доста над тези на съперниците ни, като ще реализираме това както посредством органически напредък, по този начин и посредством придобивания ", показва Марку, допълвайки, че сдружението ще контракти две или три по-малки транзакции през първото тримесечие на годината.

За 2017 година MedLife регистрира скок от 79,6% на оперативната си облага до 35 милиона леи. Нетната облага на компанията доближава 8,84 милиона леи или 2,3 милиона $ при загуба от 1,24 милиона леи през 2016 година.

MedLife подписва първата си договорка в здравния бранш през 2011 година, като придобива мажоритарен дял от групата PDR Brasov. Седем години по-късно сдружението има 17 сполучливи придобивания, като последното е на локалният оператор Polisano. Последната следва да бъде утвърдена от антимонополните органи в северната ни съседка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР