Румънският финансов надзор отне лиценза на българската застрахователна компания Евроинс

...
Румънският финансов надзор отне лиценза на българската застрахователна компания Евроинс
Коментари Харесай

Румънският финансов надзор отне лиценза на „Евроинс“ в България

Румънският финансов контрол лиши лиценза на българската застрахователна компания „ Евроинс Румъния “ и разгласи несъстоятелността на компанията. „ Евроинс Румъния “ е благосъстоятелност на „ Еврохолд България “ и бе водач на пазара на „ Гражданска отговорност “ след банкрута на румънската застрахователна компанияCity Insuranceпрез 2021 година. Председателят на надзорния съвет на „ Еврохолд България “ Асен Христов разяснява, че става дума за проведена офанзива против „ Евроинс Румъния “ от страна на румънския финансов регулаторASF,както и опит за завладяване и кражба на бизнеса на сдружението в Румъния.

Според румънския регулатор в „ Евроинс Румъния “ има дефицит на над 445 милиона евро за обезпечаване на покритие на условията за кредитоспособност. Председателят на надзорния съвет на „ Еврохолд България “ Асен Христов разяснява, че протичащото се с опериращата в Румъния застрахователна компания е умишлена офанзива.

Преди месец Христов разгласи, че при сходен процес на събитията съществува действителна заплаха за българската стопанска система и енергетика. Днес обаче разяснява, че са взети ограничения протичащото се в Румъния да не се отрази у нас.

Асен Христов посочи, че най-големият удар все още е върху репутацията на холдинга, което ще направи по-трудно излизането на дългови пазари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР