Румънските власти започват процедура по запор на задържаните български кораби

...
Румънските власти започват процедура по запор на задържаните български кораби
Коментари Харесай

Румъния запорира задържаните български кораби

Румънските управляващи стартират процедура по запор на арестуваните български кораби в Констанца. Рибарите, които бяха арестувани дружно с плавателните съдове би трябвало да се явят в северната ни съседка през днешния ден. 
Не е ясно какъв брой дълго корабите им ще бъдат държани в Румъния. „ Обадиха ни се и ни споделиха, че ще вършим протоколи за запор на корабите. Оставаме без прехранване. Дойдоха осигуровките – нямаме пари да ги платим. Две вноски на банката към този момент висим “, съобщи Красимир Петров, притежател на два от арестуваните кораби.
Според риболовците към момента няма информация защо тъкмо са арестувани корабите. „ В последния протокол, който ни дадоха внезапно излезе, че има някакви обвинявания. Но след 48 часа бодърствуване, някакъв преводач да ти преведе, че е общо казано и „ хайде, разпиши го “ и ние изобщо не сме обърнали внимание, че има някакви обвинявания. Ако има каузи, няма къде да се скрием, ще се явявам “, разясни Петров.
По думите им претенциите при задържането са били, че са осъществявали лов на риба в румънски води. „ Това са общностни води, не са румънски. Основните обвинявания са за  лов на риба на акула в забранителен интервал, само че това се отнася за румънските риболовни кораби. Когато едно законодателство е единствено национално, а не е съобразено с европейските регламенти, то е само използвано за страната, която го ползва, тъй че тази възбрана е само и единствено за румънските кораби “, изясни Пламен Панайотов, притежател на един от арестуван транспортен съд.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР