Румънските власти разследват група, заподозряна за малтретиране на германски деца

...
Румънските власти разследват група, заподозряна за малтретиране на германски деца
Коментари Харесай

Разследват румънци за малтретиране на деца

Румънските управляващи проверяват група, обвинена за малтретиране на немски деца под прикритието на обществена стратегия за превъзпитание, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на румънската прокуратура.

Вчера управляващите в страната са претърсили осем къщи като част от следствието, в което са обвинени осем души, в това число двойка германци. Подозира се, че въпросните лица принуждавали младежи на възраст сред 12 и 18 години да "полагат уморителен физически труд " в огромен брой семейства, държали ги при "робски условия " и ги заплашвали по "унизителен и излагащ " метод, показва прокуратурата в прессъобщение.

Осмината обвинени са взели участие в така наречен Проект Марамуреш - хипотетичната обществена стратегия, наречена на името на региона в Северна Румъния, където е основана. Няма осъществени арести до момента.

Проектът е финансиран от немската страна, основан е и е съгласуван от един от обвинените германци, а активността му е лицензирана от румънското министерство на труда. Обявената цел на програмата е да "рехабилитира " проблематични деца и младежи от Германия посредством занимателни действия и психическа поддръжка. Според прокурорите обаче на младежите не било позволявано да учат или да взимат предписаните им медикаменти, не можели да поддържат контакт с външния свят и били обект на "груби и жестоки способи на така наречен превъзпитание ".

Прокуратурата не заяви какъв брой деца са били наранени, само че на уеб страницата на Проекта Марамуреш написа, че през програмата са минали общо 61 деца, а по едно и също време може да бъдат признати по 20 проблематични младежи в отдалечена плантация, с десетина приемни фамилии.

Предполагаемите злоупотреби са били осъществени в интервала от 2014 година до този месец, посочи прокуратурата. Грижата за някои от децата в този момент е поета от обществени служащи в Марамуреш.

Румънските медии са разгласили и преди изказвания за злоупотреби, отнасящи се до програмата, само че до момента не бяха предприемани дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР