Румънски медии публикуват поредица от целенасочени статии срещу българския туризъм.

...
Румънски медии публикуват поредица от целенасочени статии срещу българския туризъм.
Коментари Харесай

РУМЪНЦИ ревнаха от наш хотел на морето: Почивка от АДА, 5 звезди в България: „Спалното бельо беше изгнило, изгониха ни от хотела през нощта“

Румънски медии разгласяват поредност от целенасочени публикации против българския туризъм. Последната отрицателна обява е от 23 юли – 22.30 часа, в онлайн изданието на вестник „ Адевърул “, в която румънски туристи се оплакват от ваканцията си в страната ни. Заглавието е „ Почивка от пъкъла, пет звезди в България: „ Спалното долни дрехи беше изгнило, изгониха ни от хотела през нощта! “. Историята е отразена едностранно, показано е единствено мнението на туристите без да са потърсени представителите на хотела. Гостите от Румъния са създали своята резервация за хотел на Елените посредством Booking.com.

Те са били възхитени от живописните картини и обещанията за първокласно настаняване с включено изхранване и достъп до плажа. Туристите са платили 2 800 леи за три нощувки.

„ Нищо от обещаното в Букинг не е на място! Пълна злополука, хотелът е в съсипия. Аквапаркът въобще не работи, макар че на никое място не се загатва, няма снек бар, няма бар на плажа, където да си налееш вода, с цел да стигнеш до хотела се минава през шубраците, а този хотел, който претендира да е 5 звезди, е най-много 2! “, жалва се във фейсбук страницата „ Пътуване в България “ възмутената туристка от Румъния, която е претърпяла кошмара.

Историята й бързо е видяна от румънското издание, което продължава описа на гостенката по този начин: „ В стаята, където беше извънредно горещо, имах проблем с климатика. Цял ден се оплаквахме, чак вечерта в 19.00 часа някой ни обърна внимание. Отговорът беше, че нищо не може да се направи, да спим на отворен прозорец, че нямат друга стая да ни дадат. Казах, че ние не сме отговорни за нередностите на хотела и че не е обикновено да се стои при такива условия, а шефът нехайно ни сподели да спим на отворен прозорец, в случай, че стаята е на приземния етаж, без даже комарник “.

Но същинските проблеми са почнали, когато туристите са отказали да останат при тези условия и са поискали парите си за настаняването назад.

„ Мениджърът сподели да приказвам с Booking.com, че единствено те могат да ни върнат парите или да ни реалокират в различен хотел. Докато се пробвах да разреша казуса с Booking по телефона, мениджърът анулира резервацията и на процедура ни изгони от хотела! Часът е 01:28 и ние сме на път за Букурещ, тъй като Booking не може да върне парите незабавно, с цел да можем да си позволим да отидем в различен хотел. Една дума за този хотел и кой го стопанисва: непоносимо! “, споделя дамата, която се разсъни с багажа си на улицата и почивката й е провалена.

Жената, минала през това извънредно прекарване, разгласява и фотоси на остарялото спално долни дрехи с дупки и цялостните с прахуляк и паяци ъгли в 5-звездните стаи. Представителите на уеб страницата за настаняване дадоха обещание, че румънското семейство ще получи парите назад до 14 дни, само че никой няма да може да ги компенсира за унижението, на което са били подложени, и за пътя, който са извървели на вятъра.

Екипът на Bgtourism.bg се свърза с Елисавета Бояджиева, която е сложен шеф на хотела. Ето какво показа тя за случая: „ Румънските туристи дойдоха денем и имаха искания за стаята си. Казах им, че може да предложим на идващия ден вид за настаняване в друго помещение, тъй като всички стаи бяха заети. Те отхвърлиха, държаха се надменно и отправяха закани. Искаха незабавно да си получат парите. Резервацията им беше анулирана без наказателна нощувка. Относно парите – те по никакъв метод не са ощетени от нас, ще си ги получат от Букинг. С дейностите си обаче уронват престижа освен на хотела, само че и на българския туризъм “.

Същото издание, само че 5 седмици по-рано – на 18 юни, излиза с обявата „ Почивка в България, призрачен сън за румънка. От идването в хотела – непосредствено на болничното легло “. „ Адевърул “ още веднъж споделя историята единствено на туристката!

Ето какво се споделя в обявата: Ваканционният сезон едвам е почнал, а първите „ истории на ужасите “ към този момент стартират да се появяват. Румънка описа във Facebook какво се е случило в България, където е била на отмора със брачна половинка си. Кошмарът, през който минаха, приключи в болничното заведение, откакто получиха хранително натравяне. И това в четиризвезден хотел, както излиза наяве в мненията. Жената изрази разочарованието си и сподели, че не предлага тази дестинация за отмора. Тя също споделя, че в никакъв случай повече няма да стъпи там. „ Бях на отмора в хотел **** и от там отидох напряко в болничното заведение.

Лежах в болница за инфекциозни болести, брачният партньор ми имаше по-леки признаци “, написа Александра в обществените мрежи. „ Заключение: гастроентероколит с ехтене. Всеки ден храната им беше незадоволително сготвена, а един ден даже филтрите им за вода не работеха, тъй като също имаше чудноват усет “, сподели тя, като уточни, че няма да отиде още веднъж там.

През последните години обществените мрежи и доста издания отделят особено внимание на отрицателни мнения на румънски туристи за ваканцията си в България, медиите в този момент разгласяват и публикации за абсурда с рибай стека у нас.

Скандал в България, откакто семейство заплати над 300 евро за 3 пържоли във Варна – това написа румънското издание Wall Street, което в детайли споделя преекспонираната към този момент в страната ни история. Никъде в обявата не се прецизира, че клиентите на заведението са си поръчали рибай стек, а не елементарна пържола.

Прави усещане, че посолството на България излиза с насрещни публикации с положителна информация за страната ни, дават се изявленията, провеждат се осведомителни турове за публицисти и се предлага цялостна поддръжка на туристите за подпомагане при всевъзможни проблеми, само че акцията против родния ни туризъм продължава и не е от това лято, а през последните години. В същото време Гърция, Турция и други страни влагат милиони евро реклама в медиите на румънски пазар, с цел да може да участват повече с положителни вести.

Съседните ни страни притеглят румънските туристи и с повече чартъри.


Инфо: plovdiv24

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР