Румънската опозиция инициира вот на недоверие днес срещу управляващото ляво

...
Румънската опозиция инициира вот на недоверие днес срещу управляващото ляво
Коментари Харесай

Вот на недоверие за правителството в Румъния

Румънската съпротива инициира избор на съмнение през днешния ден против ръководещото ляво държавно управление, което се оказва в уязвим миг, откакто неотдавна беше изоставено от съдружния си сътрудник.
Документът, озаглавен „ За да възвърне Румъния, държавното управление на Данчила би трябвало да бъде уволнено незабавно “, беше подписан от 237 сенатори и депутати.
Въпреки че са нужни 233 гласа, с цел да се срине държавното управление, броят на подписите, събрани за пускане на процеса, не е гаранция, че законодателите ще трансфорат подписите си във официално гласоподаване, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Четирима сегашни и някогашни членове на ръководещата социалдемократическа партия (ПСД) са измежду тези, които подписаха документа за избор на съмнение на държавното управление на Дънчила.
" За цялата надменност, некомпетентността и злобата, с която те управляваха, гласуването за срутва на това антинационално държавно управление е нужда за всеки народен представител, който има съвест. ", съобщи Ралука Тюркан, водач на депутатите на Националния Либерална партия (PNL), най-голямата партия на опозицията.
Опозицията желае вотът на съмнение да се организира идната седмица.
" Този избор на съмнение няма да мине ", сподели Дънчила на конференция през днешния ден.
Социалдемократите, които преобладават румънската политика през последните три десетилетия, бяха тежко победени на изборите за Европейски парламент през май. Същия месец техният водач Ливиу Драгнея попадна в пандиза за корупция.
Какво ще се случи, в случай че вотът на съмнение премине, не е ясно, защото шестте опозиционни партии, подписали процедурата, имат разнообразни идеологии, стратегии и ползи.
" Първият ни вид е да дадем властта на хората посредством предварителни избори. Ако няма задоволително воля за това, можем да управляваме ", съобщи водачът на ПНЛ Людовик Орбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР