Румънската общност в Израел може да разчита на подкрепата на

...
Румънската общност в Израел може да разчита на подкрепата на
Коментари Харесай

Марчел Чолаку: Румънците в Израел могат да разчитат на подкрепата на Букурещ

Румънската общественост в Израел може да разчита на поддръжката на държавното управление в Букурещ, съобщи за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес, цитирайки написаното от премиера Марчел Чолаку на страницата му във Facebook след среща с представители на румънската диаспора в Израел.

„ Вълнуваща среща с румънската диаспора в Израел! В такива моменти думите не могат да успокоят загубата на близки. Общността може да разчита на цялостната поддръжка на държавното управление в Букурещ. Румъния беше и е безвредно място за тези, които желаят леговище за себе си и техните фамилии! “, написа Чолаку на страницата си във Facebook.

По време на визитата в Израел Чолаку се срещна с представители на румънската общественост, наранена от обстановката със сигурността в района, заяви и румънското държавно управление, цитирайки думите на премиера: „ Аз съм до вас и ви апелирам да имате доверие, че ще създадем всичко допустимо да ви подкрепим и да ви предложим сигурност “.

При срещата с румънските жители в Израел Чолаку връчи на Менахем Хакохен, основен равин на еврейската общественост в Румъния в интервала 1997-2011 година, националния медал „ Звездата на Румъния “ с сан на Велик офицер, с който той бе отличен от президента на Румъния.

В Израел румънският министър председател е придружаван от министъра на националната защита Анджел Тълвар, министъра на външните работи Луминита Одобеску, депутата Силвиу Векслер, президент на Федерацията на еврейските общности в Румъния и посланика на Румъния в Израел Раду Йоанид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР