Румънската компания Пейпър инвест купува завода за целулоза в Свищов,

...
Румънската компания Пейпър инвест купува завода за целулоза в Свищов,
Коментари Харесай

Румънско дружество закупува хартиената фабрика Свилоза“

Румънската компания " Пейпър инвест " купува завода за целулоза в Свищов, написаха " Капитал " и " 24 часа " . Компанията " Свилоцел ", в която преди време беше преместено производството на " Свилоза " на Красимир Дачев, ще бъде купена от " Пейпър инвест ".

Румънското сдружение е записано неотдавна. Негов притежател е румънецът Владимир Кон - вложител от този бранш.

Очаква се заводът да бъде уголемен и с изключение на целулоза да стартира да създава и хартия . За осъществяването на задачата е нужна инвестиция от над 400 млн. лева и за нея ще се разчита на новия притежател.

Доскоро Кон е имал обвързваните Ecopaper и Ecopack, които образуват една от огромните групи за хартия и опаковки в Румъния.

Красимир Дачев ще резервира известно присъединяване в компанията и още няколко години ще остане в ръководството й.

Българският цех е издигнат преди 1989 година и е приватизиран на няколко стадия в края на 90-те години на предишния век. " Свилоза " е един от най-големите производители на сулфатна избелена целулоза на Балканите.

Няколко години след приватизацията производството е отделено в независимо дъщерно сдружение - " Свилоцел ". Самата " Свилоза " до неотдавна беше обществена компания. Предприятието изнася над 90% от продукцията си. По думите на Дачев " Свилоцел " работи на загуба от октомври предходната година, когато са се появили първите сигнали на рецесията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР