Румънската железопътна администрация (AFR) представи на електронната тръжна система SICAP

...
Румънската железопътна администрация (AFR) представи на електронната тръжна система SICAP
Коментари Харесай

Румъния ще похарчи €174 милиона за 12 влака, задвижвани от водород

Румънската железопътна администрация (AFR) показа на електронната тръжна система SICAP документите за социална поръчка за влакове, задвижвани от водород, оповестява Romania Insider. Процедурата ще бъде стартирана след инспекция на документите.

Търгът е за 12 влака, задвижвани с Н2. Той ще бъде оповестен в европейската тръжна система TED. Заедно с влаковете, AFR ще закупи и услуги по поддръжка за 30 години, като също така ще обезпечи и доставка на H2 за интервал от 30 години, написа румънската Economica.net.

Стойността на контракта се прави оценка на €174 милиона (с ДДС), в това число €517 милиона за услуги по поддръжката и €467 милиона - за доставките на H2, в това число за зарядните станции.
 В Германия потеглят първите в света влакове напълно на водород
В Германия потеглят първите в света влакове напълно на водород

Френската компания Alstom е предоставила на страната общо 14 влака

Прогнозната цена на един водороден трен е €14,5 милиона. Стойността на услугите по поддръжката, изчислена като междинната стойност на офертите, е на стойност €4,66/км. Цената за доставка на водород е €2,95/км на трен.

Водородните влакове са бъдещето на европейския железопътен превоз, считат специалисти. Това лято Германия откри железопътна линия, която ще бъде напълно обслужвана от влакове на водород. Това беше регистрирано като голям прогрес за декарбонизацията на жп превоза, макар провокациите с доставките за тази новаторска технология.

Общо 14 влака, доставени от френската компания Alstom за северната провинция Долна Саксония, ще заменят досегашните дизелови локомотиви по 100-километровата линия, свързваща градовете Куксхафен, Бремерхафен, Бремерфьорде и Букстехуде, който се намира близо от Хамбург.
 Водород: горивото на бъдещето
Водород: горивото на бъдещето

Водород се създава от вода във електролиза, като процесът към момента е доста безценен. И в случай че за него се употребява ток, създаван от изкопаеми горива, производството на водород е всичко друго, само че не и беземисионно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР