Румънската и френската полиция арестуваха 37 души в Румъния, заподозрени,

...
Румънската и френската полиция арестуваха 37 души в Румъния, заподозрени,
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група в Румъния, извършвали кражби тип Бързи и яростни

Румънската и френската полиция арестуваха 37 души в Румъния, обвинени, че принадлежат към проведена незаконна група, която е направила над 150 обири на товари от движещи се по автомагистралите камиони, заяви Асошиейтед прес, базирайки се на Европол.

Европол прави оценка породените от крадците вреди на над 10 милиона евро и съпоставя методите на крадците с поредицата филми "Бързи и гневни ".

Агенти на Сикрет сървис организираха огромна акция в Румъния

Крадците, които са от Румъния, само че работили в разнообразни страни в Европа, употребявали един автомобил, който заставал пред камиона и го принуждавал да понижи скоростта си, а други два автомобила задържали придвижването към него.

Същевременно крадци в четвърта кола се приближавали до камиона, излизали през шибидаха и се качвали на покрива на автомобила, от където разбивали ключалките на ремаркето и измъквали скъпи артикули, предава Българска телеграфна агенция.

Румънските криминалисти откриха човешки остатъци в сак край град Каракал

След това предметите или били прехвърляни в колата, или хвърляни настрана от пътя, с цел да бъдат прибрани по-късно.

Европол съобщи, че постоянно водачът на камиона и останалите участници в придвижването изобщо не разбирали какво се случва.

Натръшкаха румънски каналджии в Лондон

По-рано бяха задържани 31 хипотетични съучастници на крадците във Франция, Испания, Холандия и Швеция. Европол съобщи, че незаконната група включва над 100 души и към момента се търсят обвинени, за които са издадени заповеди за арест.

Съвместното следствие под кодово наименование "Стрела " включва пет страни и беше стартирано през декември 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР