Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България -

...
Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България -
Коментари Харесай

Какви мерки са взети на най-натоварените гранични пунктове?

Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България - това са дребните пунктове от Оряхово до Кардам. Остават двата огромни - мостовете при Видин и Русе. Капацитетът им не е безграничен. Те ще съумяват да пропущат по не повече от 1000-1200 транспортни средства на денонощие.

В събота Румъния разгласи, че поради ковид затваря част от граничните си пунктове към България. Северната ни съседка разгласи и изключително състояние в събота вечерта.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост в Русе сега ситуацията е спокойна. Работят три трасета за тежкотоварни коли и четири за леки коли и рейсове. От началото на идната седмица ще бъдат инсталирани термокамери на всички трасета. На място работи и екип на РЗИ, който да пренасочва пътуващи с признаци на болестта.

На Гюргево има арестуван рейс с туристи, които ще останат под карантина в хотел. В Русе към момента не е ясно дали хотелите ще подхващат сходни ограничения.

Наши сънародници на път за България алармират за NOVA, че са блокирани на границите по маршрута им - десетки водачи на тирове чакат на словенската граница, българи чакат и на сърбо-харвътаската - посолството ни в Белград ще им окаже подпомагане.

Колоната от товарни коли на „ Капитан Андреево " е към 15 км и доближава до Свиленград. С лекия трафик проблеми на този стадий няма. На място има полицейски екип, който следи пътната конюнктура. Леки коли съвсем не се движат с леки изключения на пътуващи, които отиват да пазарят в Одрин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР