Румъния вече използвавсички политически лостове за оказване на натиск за

...
Румъния вече използвавсички политически лостове за оказване на натиск за
Коментари Харесай

Евродепутат: Румъния притиска Австрия заради Шенген, блокира двама офицери за ротацията в НАТО

Румъния към този момент използвавсички политически лостове за оказване на напън за цялостното приемане на страната в Шенген. Тя блокира двама офицери на Австрия при ротацията в НАТО. Това сподели евродепутатът от ЕНП Емил Радев в ефира на NOVA NEWS.

Той е на мнение, че би трябвало да се окаже напън върху Виенаи от България.
„ Това би трябвало да се случва, само че не посредством бизнеса, тъй като австрийският бизнес храни българските служащи, а и той поддържа пълноправното ни участие. Необходимо е да се употребяват принадлежности надържавно равнище. “ - уточни той.

" През другия месец ще се гласоподава за това къде ще е седалището на Агенцията за битка с прането на пари и финансиранена тероризма. Девет страни членки аплайват то да е в столицатаим, една от тях е Виена. Тук също може да се употребява напън. “ - изясни Радев.

Той сподели, че в понеделник той и сътрудника му АндрейНоваков са внесли въпрос до Европейска комисия за отпадане на контрола на пристанищата на Дунав. Радев уточни, че чакат отговор при започване на идващия месец.

„ Настояваме за включване на вътрешните транспорти сред България и Румъния в свободното прекосяване през граница. Има обособена точка в Шенгенския кодекс, която урежда постоянния, вътрешен, фериботен транспорт. Оряхово - Бекет и Силистра - Кълъраш дават отговор на изискванията за регулярен транспорт сред пристанища, ситуирани в държавитечленки, без да се стопира в трето пристанище. “ - изясни евродепутатът.

Търговците споделят, че към момента има доста неясноти дали плавателният път ще бъде част от съглашението. Те споделят, че в случай че разчитат единствено на водния Шенген, даже и реката да е част от сделката, още веднъж би имало проблем, защото фериботите сред България и Румъния постоянно не пътуват заради неприятни метеорологични условия.

Емил Радев разяснява още, че не съществува понятието „ отчасти участие “, а Австрия и Словакия са влезнали поетапно, тъй като е трябвало да приготвят сухопътните си граници. „ Но крайното решениебеше, чевлизат по едно и също време по въздух, водаи суша. Ние сме изключение от правилото. Затова би трябвало да отстояваме правото, обещано ни от законодателството. “ - съобщи Радев.

Той добави, че испанското председателство е помогнало доста на България за Шенген.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР