Румъния стана 15-тата членка на Военноморските ударни и поддържащи сили

...
Румъния стана 15-тата членка на Военноморските ударни и поддържащи сили
Коментари Харесай

Румъния стана член на Военноморските ударни сили на НАТО

Румъния стана 15-тата членка на Военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО (STRIKFORNATO) - най-силната ударна военноморска група на алианса, съобщи министерството на защитата, представено от новинарския уебсайт Зиаре.

Началникът на щаба на Военноморските сили на Румъния вицеадмирал Михай Панаит взе участие през вчерашния ден в Оейраш, Португалия, в гала по издигане на националния байрак на Румъния пред централата на командването на Военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО.

" В началото на годината, в която се навършват две десетилетия от присъединението на Румъния към Северноатлантическия алианс, нашата страна стана 15-тия член на най-силната ударна военноморска група на НАТО. Партньорството сред Румънските военноморски сили и STRIKFORNATO стартира преди повече от една година, в това число посредством присъединяване в дейностите и задачите, изпълнявани от Обединеното съюзническо командване в зоната на отговорност на НАТО ", се показва в прессъобщение на министерството.

Според институцията STRIKFORNATO съставлява Обединено съюзническо командване с акцент върху военноморските интервенции и включва сили с доста висока ударна дарба, като да вземем за пример бойни групи на самолетоносачи, експедиционни групи и ударни групи, състоящи се от крайцери, разрушители и фрегати. Структурата е основана въз основата на меморандум, подписан от 13 членки на НАТО: Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Норвегия, Нидерландия, Полша, Португалия, Испания, Турция, Англия и Съединени американски щати.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР