Румъния смята, че Европейският съюз трябва да заеме по-активна позиция

...
Румъния смята, че Европейският съюз трябва да заеме по-активна позиция
Коментари Харесай

Румъния: ЕС да заеме по-активна позиция по случая Навални

Румъния счита, че Европейският съюз би трябвало да заеме по-активна позиция за обстановката, обвързвана с Алексей Навални, съобщи през днешния ден пред публицисти румънският външен министър Богдан Ауреску преди началото на среща на външните министри от Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

"Позицията на Румъния е, че Европейски Съюз би трябвало да бъде по-активен по този въпрос. Ние се присъединихме към сътрудниците от Литва, Латвия, Естония, Дания и Полша и изпратихме писмо на ръководителя на външнополитическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел, в което желаеме дейна интервенция на Европейски Съюз по този въпрос, защото считаме, че Русия би трябвало да извърши отговорностите си, като стартира транспарантно и независимо следствие. Мисля също, че би трябвало да разгледаме и въпроса за наказания във връзка със случая с отравянето на господин Навални, в случай че са нужни ", сподели румънският министър.

Говорейки за обстановката в Беларус, Ауреску посочи, че тази страна се намира "в временен стадий към рационализация и народна власт " и Европейски Съюз би трябвало да поддържа това изпитание.

Той напомни, че Румъния е превела в Европейския фонд за народна власт 100 хиляди евро в поддръжка на гражданското общество и самостоятелните медии в Беларус, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР