Румъния се наложи убедително над защитаващия титлата си Норвегия с

...
Румъния се наложи убедително над защитаващия титлата си Норвегия с
Коментари Харесай

Румъния спечели първото място в група D на Европейското първенство по хандбал

Румъния се наложи безапелационно над защитаващия купата си Норвегия с 31:23 (18:12) и си обезпечи първото място в група "D " на Европейското състезание по хандбал за дами във Франция. Така възпитаничките на испанския познавач Амброс Мартин записаха трета поредна победа и не престават във втората групова фаза с цялостен актив.

Двубоят стартира равностойно като малко преди средата на първото полувреме резултатът беше 8:8, само че в идващите десетина минути румънките построиха преднина от 17:10, след което направляваха мача. Звездата на отбора Кристина Нягу беше най-резултатна с 11 гола за триумфа. Вероника Кристиансен вкара 5 пъти за скандинавките, които също не престават напред, само че ще започват в група 2 без актив, откакто записаха единствено една победа над новобранеца Чехия, която не се зачита за втората фаза.

Германия приключи на второ място в група "D " след 30:28 (16:16) против чехкиния в последния кръг. Майке Шмелцер се разписа 7 пъти за Бундестима, който дълго време имаше проблеми против противника, само че съумя да поеме контрола в средата на второто полувреме и да построи задатък от 25:21, което се оказа решаващо. Ивета Лузумова вкара 10 гола за Чехия, който отпадна от конкуренцията.

В група "С " европейските вицешампионки от Холандия записаха трети триумф след 34:23 (17:10) над Хърватия, като по този метод отстраниха противника от шампионата. Далила Амега се отличи с 8 попадения за победителките, които поведоха рано с 5:1 и до края владееха самодейността.

В пряк спор за второто място в групата Унгария се наложи над Испания с 32:26 (19:14) след 8 гола на Симонета Планета. Така във група 2 от втората групова фаза на шампионата Румъния и Холандия започват с по 4 точки, следвани от Унгария и Германия с по 2 точки и от Испания и Норвегия, които са без актив. В група 1 са Русия с 4 точки, Сърбия, Франция, Швеция и Дания с по 2 точки и Черна гора без точка. Първите два тима от всяка група се класират за полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР