Румънец се призна за виновен в убийството на 39 виетнамски

...
Румънец се призна за виновен в убийството на 39 виетнамски
Коментари Харесай

Румънец се призна за виновен в убийството на 39 мигранти от камиона-ковчег в Есекс

Румънец се призна за отговорен в убийството на 39 виетнамски мигранти, които бяха открити задушени в контейнера на камион с българска регистрация в британското графство Есекс през 2019 година.

Мариус Михай Драгичи се призна за отговорен по обвиняването в интрига за незаконна имиграция по време на чуването му в Old Bailey в Лондон. 50-годишният румънец остава в ареста, а съдията по делото разгласи, че присъдата му ще бъде произнесена на по-късна дата.

Драгичи бе арестуван в Румъния предишния август след издадена европейска заповед за арест и екстрадиран във Англия.

Телата на 39 виетнамци, 10 от които младежи, бяха открити в градчето Грейс, графство Есекс, на 23 октомври 2019 година, откакто камионът е бил трансфериран с ферибот от белгийското пристанище Зербюге до Пърфлийт в устието на река Темза.

Разследването тогава откри, че повода за гибелта им е задушаване вследствие на високите температури в запечатания резервоар и ниските равнища на О2.

Всяка от жертвите и техните фамилии са платили обилни суми на проведена незаконна група, дала обещание им по-добър живот и безвредно прекачване в Обединеното кралство. Четири души към този момент получиха солидни присъди по отношение на случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР