Рулцата от раци са популярна храна, която хората предпочитат по

...
Рулцата от раци са популярна храна, която хората предпочитат по
Коментари Харесай

Полезни ли са рулцата от раци?

Рулцата от раци са известна храна, която хората избират по празници, специфични случаи или просто когато желаят да се поглезят с нещо. Чудесна добавка към салати и студени предястия, те са полуготов деликатес с ексцентричен усет, форма и цвят.

Какво още би трябвало да знаете за рулцата от раци?

Може би ще разочароваме феновете на тази морска храна, само че тя не постоянно е това, което наподобява. Редица производители прибавят всякакви съставки и трансформират главните такива, само че потребителят няма по какъв начин да забележи това на пръв взор. Точно по тази причина рулцата от раци не всеки път са най-полезната част от менюто.

Ето някои неща, за които би трябвало да внимавате, в случай че желаете да консумирате това, за което сте си платили, а не да се тъпчете с отпадъци.

Сурими на първо място

 Сурими Снимка: Веселина Константинова

Основната съставна част на рулцата от раци е сурими – смляна риба. Когато в магазина вземете опаковка рачешки рулца, погледнете наличието. Ако сурими е преди всичко, значи продуктът е първокласен. В случай че заема по-ниски места измежду съставените елементи, значи рулцата са с минимално наличие на риба. Те са цялостни с разнообразни заместители, които целят да ви излъжат и не си коства да ги купувате.

Цветът

 Салата с рулца от раци

Цветът на рулцата е другото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание. Той може да бъде от светлорозов до розово-червен. Прекалената алена плътност е знак за съществуването на хранителен оцветител. При разсичане, пък, рулцата от раци не би трябвало да се разпадат, а да си останат здрави и гладки късчета. Ако не стане по този начин, по-добре не ги консумирайте.

Опаковката

 Състав на рачешки рулца Снимка: Стоянка Русенова

Разгледайте и опаковка. Пресните рулца от раци ще имат минимално количество лед и ще бъдат с гладка и изпъната опаковка, не намачкана. Вижте за дупчици или драскотини.

Марка и производител

Разбира се, хубаво е да се доверите на известна марка и производител, потвърдили се със основаването на първокласен артикул. Все отново ви предлагаме да намалите приема им, защото в рулцата от раци няма раци. В тях има останки от смляна риба, общо взето нещо, което не е по никакъв начин прелестно. Те са на правилото на кренвиршите и също като тях евентуално ви изкушават понякога. Може да хапнете, просто не прекалявайте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР