Руди Джулиани подава ново съдебно оспорване по дело за намеса в изборите в Джорджия

...
Руди Джулиани подаде нова съдебна жалба срещу наказателните обвинения, срещу
Коментари Харесай

Руди Джулиани подаде нова съдебна жалба срещу наказателните обвинения, срещу които е изправен в Грузия за опитите му да подкопае президентските избори през 2020 г.

Бившият адвокат на Тръмп поиска в петък съдията от Върховния съд на окръг Фултън Скот Макафи да отмени обвинителния акт или поне да насрочи изслушване по въпроса. Джулиани твърди в заявлението, че има „недостатъци“ в обвинителния акт, които го правят невалиден, и че прокурорите нарушават правата му срещу „двойна опасност“ чрез начина, по който са структурирали твърденията за конспирация за рекет.

Обвинителният акт е „конспиративен буйабес, състоящ се от предполагаеми престъпни действия, ежедневни дейности и конституционно защитена реч“, се твърди в документацията.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис обвини Джулиани миналия месец в 13 престъпления, включително нарушаване на държавния закон за рекет (известен като RICO), склоняване на държавни служители да нарушат клетвата си, заговор за извършване на фалшификация и даване на неверни показания.

Държавните прокурори твърдят, че Джулиани е участвал в „престъпно начинание“, като е разпространявал фалшиви твърдения за измама на гласоподавателите на щатските законодатели и като е организирал схемата за фалшиви избиратели. Той не се призна за виновен, както и останалите 18 обвиняеми по мащабното дело.

В седмиците след повдигането на обвинението, Джулиани осъди Уилис, като каза в скорошен подкаст, че тя е „толкова глупава“ и „дори не знае какво е уставът на RICO“.

Бившият кмет на Ню Йорк проведе набиране на средства в четвъртък, за да помогне с растящите си правни сметки. CNN по-рано съобщи, че той дължи милиони долари за съдебни разноски.

Джулиани също е необвинен съучастник в делото за подривна дейност на Тръмп във федералните избори. И той е изправен пред съдебни дела за клевета от Dominion и Smartmatic, гласуващи технологични компании, за които той лъжливо каза, че са манипулирали изборите през 2020 г. В отделен случай съдия постанови, че той е наклеветил двама служители на изборите в Джорджия и жури ще реши какво дължи обезщетение.

Изборните работници в Джорджия искат още 100 000 долара адвокатски хонорари

Работниците по изборите в Джорджия, които спечелиха дело за клевета срещу Джулиани за неговите фалшиви твърдения за измама на изборите през 2020 г., казват, че имат право на още 104 000 долара адвокатски хонорари, произтичащи от споровете за откриване, възникнали по случая.

Окръжният съдия на САЩ Берил Хауъл ще одобри сумата, която Джулиани трябва да плати.

Искането ще бъде в допълнение към санкциите от близо 90 000 долара, които съдията нареди преди това за Джулиани по делото.

Миналия месец Хауъл установи, че Джулиани е загубил делото, заведено от служителите на изборите в Джорджия Руби Фрийман и Шей Мос, след като той не успя да предостави информация, поискана в призовките.

Съдебният процес за определяне на размера на щетите, за които Джулиани ще бъде държан отговорен, ще бъде насрочен за по-късно тази година или началото на 2024 г.

Tierney Sneed от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР