Ройтерс отбелязва, че евентуално превземане на населеното място на запад

...
Ройтерс отбелязва, че евентуално превземане на населеното място на запад
Коментари Харесай

Командването на украинската армия: Русия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май

Ройтерс отбелязва, че вероятно завладяване на обитаемото място на запад от разрушения град Бахмут за Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война би бил от стратегическо значение за духа на съветската войска, още повече като се има поради забавянето на военната помощ за Киев от Запада.

Според Сирски, който в края на предходната седмица предизвести, че ситуацията на източния фронт се утежнява, Русия концентрира напъните си западно от окупирания Бахмут в опит да превземе Часов Яр, преди да продължи настъплението си към град Краматорск.

Часов Яр се намира на десетина километра от Бахмут в Донецка област, прецизира Ройтерс. Подразделенията на Киев към този момент отблъскват съветския взлом наоколо до града, като са били снабдени с нови муниции, дронове и електронни бойни средства , съобщи Сирски в изказване в приложението " Телеграм ".

" Заплахата въпреки всичко си остава основна, като се има поради фактът, че висшето съветско командване е сложило на военнослужещите си 9 май като краен период за завладяването на Часов Яр ", сподели Сирски, без да дава повече детайлности.

Ройтерс показва, че в последните седмици Русия е осъществила три масирани въздушни офанзиви по украински електроцентрали и подстанции . Според изказвания на засегнатите компании и изявления в украински медии при офанзивите против енергийната инфраструктура на Украйна са били унищожени или завзети множеството топлоелектрически централи в нападната страна, съобщи ДПА, като се базира на изказвания на засегнатите компании и изявления в украински медии. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи нощес в обичайното си видеообръщение към нацията, че " обстановката на фронта по време на такава яростна война постоянно е тежка ".

" През тези дни обаче - най-много на Донецкия фронт - ситуацията става още по-тежко ", съобщи президентът и още веднъж прикани Конгреса на Съединени американски щати да даде утвърждението, което бави, за новия пакет от военна помощ за Киев..

Украинският водач предизвести, че Кремъл може да приготвя огромно нахлуване за края на пролетта или за лятото на тази година.

Зеленски осъди през вчерашния ден нападението на Иран с ракети и дронове против Израел и разгласи, че неговата страна има потребност от помощта на съдружниците си, с цел да отблъсне въздушните офанзиви, също както е станало с Израел. Той съобщи, че светът е видял по какъв начин " Израел не е самичък в своята отбрана - при възпирането на въздушната опасност са помагали и съдружниците ".

" И когато Украйна споделя, че съдружниците не могат да си затворят очите за съветските ракети и дронове, това значи, че е неотложно да се работи, и то да се работи твърдо ", съобщи той, като добави, че украинското небе " не се пази с думи ".

Междувременно парчета от свален съветски дрон паднаха в обитаемо място наоколо до град Днепър в Централна Украйна и раниха дванадесет души, заяви началникът на военната администрация на Днепропетровска област Сергий Лисак. По думите му частите от безпилотния летателен уред са се оказали в Любимвска община. Сред ранените има и дете, а над 30 частни жилища са понесли вреди.

Лисак споделя още, че съветските сили са подложили на артилерийски обстрел 11 пъти град Никопол , който е честа цел и се намира против следената от Москва Запорожка АЕЦ. Началникът на регионалната военна администрация съобщи, че там са ранени четирима души.

Същевременно началникът на военната администрация в източната Донецка област Вадим Филашкин разгласи, че има една жертва при пусната от въздуха бомба по пететажен жилищен блок в град Очеретине. Двама души са ранени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР