Ротацията в правителството ще се случи, въпреки телевизионните драми. Независимо

...
Ротацията в правителството ще се случи, въпреки телевизионните драми. Независимо
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Ротацията ще се случи въпреки телевизионните драми

Ротацията в държавното управление ще се случи, макар телевизионните драми. Независимо от персоналните офанзиви през последните дни, ротацията ще се случи.

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БТВ.

 

По думите му мъчно е да се водят съдружни договаряния по малкия екран. От ПП-ДБ са на мнение, че ротацията допуска естествена промяна на двамата водачи – министър председател и вицепремиер. На България на обединенията не се гледа с положително око, уточни Лорер. Тепърва трябвало да се потвърждава пред обществото, че ПП-ДБ дружно с ГЕРБ-СДС би трябвало да работят за хората.

 

Лорер акцентира, че в управническата стратегия не е записано, че Мария Габриел би трябвало да има постовете на министър председател и външен министър. Не би трябвало да се налива масло в огъня и би трябвало да се оставят Денков и Габриел да приключат разбора на държавното управление, с цел да може да се види какъв ще е съставът на идващия кабинет в Министерски съвет, сподели Даниел Лорер.

 

ГЕРБ имат власт в държавното управление, акцентира депутатът от " Промяната ". Той не приема " недоволствата " на ГЕРБ-СДС, че нямат власт в държавното управление. Даниел Лорер е сигурен, че ротацията ще бъде подредена най-после. Даниел Лорер посочи, че няма алтернатива дали здравният министър ще бъде заменен – той ще си тръгне. Министърът на електронното ръководство също трябвало да бъде заменен. Лорер обаче не сподели разисква ли се промяната и на земеделския министър Кирил Вътев. Неговата политическа орис ще бъде оставена на водачите на държавното управление и на партиите. За разпределянето на регулаторите, Лорер съобщи, че за тях ще бъде идващият съдружен конфликт. Регулаторите би трябвало да бъдат допустимо най-независими от политическата власт, настоя той. Регулаторите би трябвало да бъдат определени бързо, само че и качествено.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР