Роскосмос обаче съобщава, че космическият кораб се е преобърнал настрани.

...
Роскосмос обаче съобщава, че космическият кораб се е преобърнал настрани.
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният космически кораб Союз МС-15 с двама американци и един руснак се прибра на Земята!

Роскосмос обаче оповестява, че галактическият транспортен съд се е преобърнал встрани. Това не е извънредно за “Союз ”-ите.

Продължителността на престоя в космоса за Олег Скрипочка и Джесика Меър възлиза на 205 дни, а за Ендрю Морган (който излетя на 20 юли 2019 година с кораба “Союз МС-13 ”) – 272 дни.

Пак по отношение на епидемиологичната конюнктура, екипът ще бъде доставен чрез съветски хеликоптери във възстановителния център в Байконур, Казахстан. Там американците и руснакът ще се разделят – в Казахстан към този момент е зает аероплан, който ще транспорти Морган и Меър непосредствено в Хюстън. Скрипочка ще бъде подложен в изолатор, където ще предстои на наблюдаване.

На борда на Международната галактическа станция остават да живеят членовете на екипажа на 63-тата продължителна експедиция, състоящ се от Анатолий Иванишин, Иван Вагнер и Крис Кесиди. Напомням на читателите, че техният пилотиран транспортен съд “Союз МС-16 ” излетя сполучливо на 9-ти април. Само трима души ще живеят на МКС досега, когато по-късно напролет или през лятото излети пилотираният галактически транспортен съд “Крю Драгън ” с Боб Бенкен и Дъг Хърли – тогава екипажът краткотрайно ще нарасне на петима. 

За повече информация: Роскосмос, НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР