Росен Плевнелиев предизвика лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и

...
Росен Плевнелиев предизвика лидерите на Продължаваме промяната Кирил Петков и
Коментари Харесай

Плевнелиев подреди кабинет на ГЕРБ, ПП и ДБ, но без Борисов, Петков и Василев в него

Росен Плевнелиев провокира водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев да се откажат от персонални искания за позициите на министър председател и финансов министър в предстоящ кабинет и да създадат завой към " програмно проевропейско държавно управление " в коалиция с ГЕРБ и Демократична България.

" За мен е повече от ясно, че Кирил Петков и Асен Василев не може да бъдат повече министър председател и министър на финансите, само че в случай че се смирят, България може да тръгне в положителен сюжет ", сподели той в bTV.

Бившият държавен глава (2012-2017) разгласи, че Бойко Борисов също е " подготвен да го направи " и да " сложи решенията пред личното си его и разрушителността ". От думите му се разбра, че по-скоро Борисов е дал поръчка, че няма да взе участие в изпълнителната власт, а не че ще се отдръпна като ръководител на ГЕРБ.

" Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той си я е основал и той ще продължи да бъде главният фактор в тази партия. Но самият той знае доста добре, че откакто сте били 8-10-12 години всеки ден по тв приемниците, това води до една степен на амортизиране. Хората ще желаят да видят нови лица. Борисов има ново младо потомство ", сподели той.

Плевнелиев употребява случая да упрекна Кирил Петков в това, че " даже да е имал положителни планове, катастрофира с неприятно осъществяване " и " не направи нищо, с цел да промени хода на историята ", до момента в който е бил министър-председател, като разгласи, че Петков имал " по-нисък рейтинг от рейтинга на Виденов " (не цитира данни, въз основата на които прави този извод).

Той омаловажи митингите в София против свалянето на Никола Минчев и против вота на съмнение, като ги опълчи на това " какво желаят милионите българи и по какъв начин решаваме техните проблеми ".

Плевнелиев предложи на Петков и Василев " да се смирят " и да търсят връзка с опозицията, като прикани: " Дайте да ги обединим тези проевропейско мислещи българи ".

Той разказа възможен " експертен " кабинет на партиите, които до този миг са твърди противници в 47 Народно заседание, като " един положителен сюжет, в който България се форсира за стратегически вложения, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и Шенген. Обратното е разруха ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР