Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта. Това

...
Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта. Това
Коментари Харесай

Росен Желязков ще е новият транспортен министър

Росен Желязков е новият претендент за министър на превоза. Това оповестиха парламентарните водачи на ръководещата коалиция от ГЕРБ и " Обединени патриоти " Цветан Цветанов и Волен Сидеров след съвещание на съдружния съвет.

Това е номинацията за поста на Ивайло Московски, откакто предходният претендент Александър Манолев се отдръпна поради медийни изявления.

Желязков сега е ръководител на Държавната комисия за контролиране на известията, което значи, че този пост ще бъде овакантен и Народното събрание ще би трябвало да излере нов човек за регулатора.

Властта продължава да е решена министерските оставки да бъдат гласувани в четвъртък от Народното събрание. Указът за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, който е номиниран за министър, още не е подписан.

Причината - Министерският съвет не е направил нужното, с цел да съгласува с президента решението и предлагането.

" Ние предлагаме на господин Радев да създадем среща, в която да се изяснят безусловно всички условия за освобождението на Младен Маринов и да няма подозрения, че нещо се прави през него. Готови сме да представим всички претекстове, които имаме за освобождението на Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ", изясни Сидеров.
Цветанов изрази вяра, че президентът няма са спъва министерските рокади. Въпреки че по закон е ясно, че неналичието на декрет не пречи Народното събрание да гласоподава имената на новите министри.

Третата рокада в Министерския съвет, планувана за четвъртък, е на министъра на районното развиване Николай Нанков. За мястото му е препоръчана депутатката от ГЕРБ Петя Аврамова.
Нека Българска социалистическа партия се обърне към своя президент Румен Радев и да го помоли да подпише указа за освобождавабе на Младен Маринов, с цел да можем да гласуваме оставките, които те толкоз желаеха и за които ни упрекваха, че ги бавим. Това сподели зам.-шефът на ГЕРБ и водач на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

" Надявам се, че въпреки всичко президентът ще подпише декрет за освобождението на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Защото ние сме в хипотезата самият Младен Маринов да каже, че желае да бъде освободен от тази служба и да бъде назначен за министър на вътрешните работи. Но към сегашния миг указът не е подписан. От изказванията на президента Радев от Рига останахме с усещане, че когато се върне, ще подпише указа, само че в тази ситуация очевидно се цели нещо по-различно от нормалното, което би трябвало да бъде при народна власт ", изясни Цветанов.

Според него съгласувателната процедура е наложителна при назначението на бъдещата овакантена служба.

" Но когато има волеизявление от самия основен секретар за освобождение от длъжността, сме в напълно друга догадка и Министерски съвет е стартирал процедурата за неговото освобождаванне ", разяснява Цветанов.

Той удостовери, че ръководещите са подготвени за среща, на която президента да каже за какво не желае да подпише указа.

" Не желаеме да имаме борба с президентската институция и президента на страната ", заявява Цветанов и изрази вяра, че разсъдъкът ще надделее. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР