Росен Иванов Петков е на 29 години, роден е във

...
Росен Иванов Петков е на 29 години, роден е във
Коментари Харесай

Росен Петков: Знам, че ме очаква много работа и съм сигурен, че мога да се справя

Росен Иванов Петков е на 29 години, роден е във Враца, само че е израснал в с. Лиляче. Завършил е началното си обучение в НУ „ Софроний Врачански “-Враца. Средното си обучение е приключил в Спортно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “-Враца. Висшето си обучение е приключил в Нов български университет в София със компетентност „ Науки за земята и хората и различни източници на сила “. Завършил е две политически академии. В момента се занимава с риболовство и охранителна активност. Женен с едно дете.
Росен Петков е повдигнат за кмет на село Лиляче от предприемчив комитет, като зад него не стои нито една партия.

Хората във вашето село Ви познават доста добре. Семейството Ви живее там от дълги години. Баща Ви бе добре позната и уважавана персона в района, а Вие сте наследил обичта към село Лиляче, без значение че сте живял и учил в огромни градове. Защо решихте да останете на село?
Дърво без корени не може. Аз съм израснал на село. Върнах се да пребивавам в Лиляче през 2019 година поради карантината и останах покъртен от заобикалящата ме действителност. Преди години оставих едно село, което цъфти, а когато се върнах видях съсипия.

Това ли Ви стимулира да се кандидатирате за кмет на село Лиляче?
Да, стимулира ме повече от 20 – годишното безучастие на управата на Лиляче, която безусловно унищожи селото. Затвориха детската градина, учебното заведение, читалището не прави никаква активност. Знаете, че без положително обучение една общественост няма по какъв начин да просперира и да има бъдеще.

Кои са главните проблеми в село Лиляче?
Проблемите са доста, само че ще изброя някои от главните: улиците, които не са ремонтирани повече от 40 години, хигиената в селото, сметоизвозването (което се прави 2 пъти месечно), неналичието на детска градина и площадки за децата.
Жителите на Лиляче са лишени от едно от главните им права - еднакъв достъп до опазване на здравето.
В селото от години няма доктор, няма даже и фелдшер и това не може повече да продължава.
За мен е приоритет грижата към хората, без значение от тяхната възраст. Напълно наясно съм, че селският кмет ще бъде издирван когато и да е и за всевъзможни проблеми и съм подготвен да поема тази отговорност.

Колко младежи са напуснали селото през последните години, имате ли информация?
Достатъчно – към 70% и това е причина да се кандидатирам за кмет, и да заявя желанието си да работя интензивно за възстановяване на инфраструктурата в селото, за вложения в областта на туризма и популяризирането на забележителностите в района – Божия мост, Скален лабиринт “Пешкето” и други.
Лиляче би трябвало да бъде едно съвременно село и можем да го превърнем в прелестно място с голям туристически капацитет. Убеден съм, че с упорита работа ще успеем да реализираме това и Лиляче ще стане привлекателно място за живеене – както за млади фамилии, по този начин и за по-възрастните ни съселяни.

По какъв метод бихте упорствали да се случат нещата, които се запланували, пред общинската администрация?
Имам поддръжката на локалния бизнес. Уверен съм, че ще намерим поддръжката и на Общината. Имам и поддръжници, с които ще възродим футболния тим, който беше горделивост за селото. Искам дружно с хората от Лиляче да съживим обитаемото място и да го създадем атрактивно за младежите. В последните години се следи наклонност младите да се връщат към корените си на село, с цел да отглеждат децата си на чист въздух, без напрежението на градската среда и измежду спокойствието на природата.
Просто би трябвало да имат основана инфраструктура и естествени условия за живот – комфортен превоз, детска градина, учебно заведение, детска кухня.
За младите е значимо да има работещ парк, в който да се разходят, както и заведение, където да излязат и да поддържат връзка между тях.
В дълготраен проект ще работя за създаване на функционираща канализация в селото, защото е неприемливо в 21 век хората в Лиляче да нямат канализация и да страдат от непрестанните ВиК повреди в селото.
Животът на селския кмет не е спокоен, непрекъснато хората го търсят за решение на всевъзможни проблеми.
Така е, само че аз нямам терзания по този въпрос. И сега хората разчитат на мен за всякаква помощ. Това ще продължи и откакто стана кмет.
Важно за мен е и институциите, които дават отговор за сигурността и са в селото, да правят своята работа.
Моят проект е да организирам регулярни срещи и оперативки с органите на реда, с цел да може селото да се пази от престъпност и животът да тече умерено.

Слоганът Ви е „ Знам и мога “. Какво знаете и какво можете във връзка с селото?
Знам за всички дефекти и преимущества, които има селото. Знам, че ме чака доста работа и съм сигурен, че мога да се оправя.
Ще упорствам пред общинската власт да бъде реновирана напълно инфраструктурата в селото, да бъде построена канализация, да се разпространяват туристическите забележителности и направления.
Знам, че времето е малко, а работата е доста, само че също знам от опит, че когато човек има предпочитание търси и намира способи да извърши обещаното.

На 3 юли гласувайте за кмет на село Лиляче с №8 машинно и в бюлетината за Росен Петков.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР