Google намери начин да предостави на собствениците на iPhone изживяване,

...
Google намери начин да предостави на собствениците на iPhone изживяване,
Коментари Харесай

Google измисли как лесно да имитира функцията Circle to Search на iPhone

Гугъл откри метод да даде на притежателите на iPhone преживяване, сходно на функционалността Circle to Search на Android. Това стана допустимо с помощта на новия директен път за функционалността Back Tap, която беше стартирана в търсачката на Гугъл Lens.

Прекият път беше показан от Минсанг Чой (Minsang Choi), който е дизайн-мениджър на Гугъл Lens. Той ви разрешава неотложно да извършите скрийншот на настоящия си екран и да го изпратите до приложението на Гугъл за разбор посредством Гугъл Lens. Според Чой, това е „ всъщност същото нещо като Circle to Search, единствено че по-бързо. “

Тази връзка може да се задейства и посредством бутона за бързо деяние на iPhone 15 Pro. Но както разясни сътрудникът на 9to5Mac, Абнер Ли (Abner Li), връзката може да се употребява и в останалите модели iPhone, които поддържат Back Tap, което ви разрешава да активирате разнообразни функционалности с двоен или троен таб по задния панел на телефона.

За да употребявате тази функционалност, първо би трябвало да се уверите, че вашият iPhone (6S или по-нов) има най-новата версия на iOS. Освен това би трябвало да инсталирате приложението на Гугъл, в случай че не е конфигурирано, и специфичния директен път в раздел “Специални благоприятни условия “ — “Сензорни “. След това би трябвало да изберете опцията “Двойно допиране “ или “Тройно допиране “ (препоръчва се двойното) на задния панел на вашия телефон. Това ще задейства определеното деяние при допиране. В раздел „ Преки пътища “ би трябвало да посочите опцията „ Търсене по фотография от екранна “.

Сега, когато преглеждате каквато и да е информация на вашия iPhone, ще можете просто да докоснете задния панел на устройството и функционалността автоматизирано ще направи скрийншот на настоящия екран и ще започва търсене с Гугъл Lens за съответното изображение. Отбелязва се, че тази функционалност не е толкоз точна, колкото аналогичната в операционната система Android, където можете просто да оградите интересуващия ви откъс от екрана. Но все пак работи и интеграцията с Гугъл Lens доста уголемява опциите на iOS, което ви разрешава бързо да намерите нужната ви информация.

В този подтекст ви предлагаме да прочетете и предходната ни публикация по отношение на подигравките на Гугъл към Apple поради неналичието на функционалността Circle to Search в iPhone.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР