Росен Христов - служебен министър на енергетиката, се яви в

...
Росен Христов - служебен министър на енергетиката, се яви в
Коментари Харесай

Росен Христов се яви на разпит за доставките на газ

Росен Христов - длъжностен министър на енергетиката, се яви в четвъртък на разпит в Националната следствена работа. Той е там в качеството си на очевидец по следствието на прокуратурата за прекъсването на газовите доставки от " Газпром износ " и последвалите покупко-продажби с търговци за доставка до страната ни, заяви бТВ. 

Сигналът бе изпратен от ГЕРБ още преди време. Партията твърди, че държавното управление " Петков " е купувало съветски газ през " медиатори " на 30% по-скъпа цена. Не излиза наяве обаче - по отношение на коя друга цена. Доставките от " Газпром " бяха спрени едностранно от съветската компания, след отхвърли на " Булгаргаз " да извърши ултиматум за прекрояване на контракта в частта му за метода на заплащане. 

Днес Христов отхвърли да даде повече детайлности по свидетелските си показания, с цел да не пречи на следствието. Все отново удостовери своите тези за незаконни действия от предходното държавно управление. 

" Мен персонално като министър и жител най-вече ме тормози нарушаването на Закона за енергетиката и пазаруването на газ без тръжни процедури, макар високата цена ", сподели той през днешния ден. 

Христов и държавното управление на Гълъб Донев настояват, че предходното управление на " Булгаргаз " е сключвало съглашения за доставка с определени търговци и че не е провеждало открити състезания. 

Христов направи и още един коментар - на настояването на Бойко Борисов той да си подаде оставката. Сутринта водачът на ГЕРБ бе посетител в утринния блок на бТВ, където разгласи, че партията му ще желае Христов да се отдръпна. Причината - нападал политически предходните ръководещи, а това не било работа на едно служебно държавно управление. 

" Той ме упрекна, че върша някаква политическа офанзива. може би не е слушал деликатно. В моето изявление, с изключение на обстоятелства за дейностите на " Булгаргаз " и икономическа оценка на тези дейности, нямаше никакви препратки нито към избрани лица, нито към съответни партии. Не знам за какво той оцени моето изявление като подигравка против " Продължаваме промяната ". Дори държавното управление не беше споменавано, а фокусът беше напълно върху хронологията с доставките на газ и дейностите на " Булгаргаз ", изясни се Христов. 

Той не счита да подава оставка, тъй като не бил направил нищо укоримо.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР