Росбанк е първата системно значима руска банка, която започна да

...
Росбанк е първата системно значима руска банка, която започна да
Коментари Харесай

Русия започна тестовете на трансгранични криптовалутни разплащания

Росбанк е първата редовно значима съветска банка, която стартира да ползва решение за трансгранични разплащания в криптовалута, оповестява съветският портал „ Ведомости “, базирайки се на информация на финансовата институция, която отбелязва, че работата се прави в сходство със законодателството на Руската Федерация. Според представител на банката кредитната институция към този момент прави пилотни преводи с корпоративни и частни клиенти.

Техническата поддръжка на транзакциите с криптовалути е поверена на B-crypto – съветска финтех компания, профилирана в трансгранични заплащания в цифрови валути, която дава софтуерна, правна и оперативна инфраструктура на банковите клиенти, като към този момент всичко работи в пилотен режим и употребява технологията на разпределения указател.

Според Евгений Каплин, основен изпълнителен шеф на B-crypto, всичко се прави „ в цялостно сходство със законодателството “.

Процедурата е следната: когато някоя съветска компания би трябвало да заплати за нужните доставки в криптовалута, задграничният снабдител подава заявление до банката, която изпраща парите на B-crypto, която от своя страна купува криптовалутата в другарски страни и я изпраща на доставчика.

Според първия заместник-председател на Банката на Русия (Росбанк), макар че криптовалутите няма да се трансфорат в панацея за интернационалните разплащания, би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се даде опция за потребление на всевъзможни платежни средства с задграничните сътрудници.

Не се оповестява в каква тъкмо криптовалута ще се правят тези интернационалните разплащания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР