Росатом потвърди готовността си да работи по проекта Белене. Директорът

...
Росатом потвърди готовността си да работи по проекта Белене. Директорът
Коментари Харесай

Росатом потвърди готовността си да работи по проекта Белене



" Росатом " удостовери готовността си да работи по плана " Белене ". Директорът на европейската част на компанията Вадим Титов взе участие в конференция за устойчивостта на атомната сила у нас.

По-рано през месеца представители на съветската компания се срещнаха с премиера Бойко Борисов .

" Росатом " има разнообразни контракти с българската страна, свързани с АЕЦ " Козлодуй " – като доставка на гориво и работата по удължение на живота на 5-и и 6-и блок, акцентира Вадим Титов. Той е безапелационен, че съветската компания би взела участие и в плана " Белене ", като се вземат поради актуалните отлични връзки, добави Титов.

Той бе безапелационен, че атомната сила има доста положително бъдеще.

Ако желаете да развивате зелени централи без атомна сила и да увеличите трагично броя на възобновимите източници, това не би означавало по-голяма успеваемост, само че би означавало доста спомагателни разноски за потребителите, добави специалистът.

Въпреки това възобновимите източници не би трябвало да бъдат изключвани от енергийния микс:

Делът на възобновимите източници – вятърни и слънчеви, не би трябвало да надвишава 40%, тъй като в противоположен случай не може да се подсигурява резистентност на енергийната система, сподели Вадим Титов от " Росатом ", като се базира на отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР